The Health Bank, Nanotronics Health kerjasama untuk mengedarkan ventilator bukan invasif

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

DUBAI, Emiriyah Arab Bersatu, 18 Ogos (Bernama) — Salman Arif, Ketua Pegawai Eksekutif bagi The Health Bank (THB) Global, hari ini mengumumkan bahawa syarikat itu akan bekerjasama dengan Nanotronics Health, LLC, untuk mengedarkan nHale, sebuah ventilator bukan invasif. Ia akan diedarkan di wilayah Timur Tengah, Afrika Utara dan Asia Selatan (MENASA).

Untuk menyokong terapi pernafasan bukan invasif di rantau itu, The Health Bank akan juga melatih profesional perubatan untuk mengendalikan peralatan itu.

“Dalam usaha mencari satu penyelesaian untuk menguruskan simptom COVID-19 melalui kaedah bukan invasif, kami telah menjalin kerjasama dengan Nanotronics Health, LLC, bagi penjualan dan pengedaran nHale.

Perkongsian ini membolehkan nHale diakses di wilayah Timur Tengah, Afrika Utara, dan Asia Selatan (MENASA), yang memberi manfaat kepada pesakit dan penyedia penjagaan kesihatan dengan satu penyelesaian berkualiti tinggi yang berpatutan,” kata Zarmina Jafar, Ketua Strategi di THB Global.

Nanotronics Health, LLC, memperoleh Keizinan Penggunaan Kecemasan (EUA) daripada Pentadbiran Makanan & Ubat (FDA) Amerika Syarikat bagi nHale untuk digunakan di dalam kemudahan penjagaan kesihatan tradisional, ruang yang diubah untuk penjagaan sebilangan besar pesakit COVID-19, dan pada tetapan di rumah dengan preskripsi seorang doktor.

Keizinan ini termasuk penggunaan pilihan bagi oksigen tambahan bersama dengan nHale apabila seorang profesional perubatan yang berkelayakan menetapkannya.

Pengudaraan bukan invasif adalah penting untuk penjagaan pesakit COVID-19 di hospital dan seterusnya. Untuk memenuhi keperluan ini, Nanotronics Health, LLC, memanfaatkan kepakaran dalaman Nanotronics yang mendalam, dengan menggabungkan AI termaju, Kawalan Kilang Pintar (IFC) dan kejuruteraan canggih untuk membayangkan, mereka bentuk dan menghasilkan nHale™ dalam tempoh masa kurang dari 90 hari.

“Kami membangunkan nHale untuk memenuhi keperluan segera bagi pilihan pernafasan bukan invasif untuk pesakit yang menghidapi COVID-19,” kata Julie Orlando, Presiden bagi Nanotronics Health, LLC.

“Kami mereka bentuk untuk kualiti, keselesaan dan kemudahan penggunaan, untuk menjadikan nHale tersedia pada kos yang jauh lebih murah berbanding dengan ventilator bukan invasif yang lain.”

Nanotronics Health, LLC, membangun dan mereka bentuk nHale untuk membantu pernafasan secara spontan orang dewasa yang menghidapi penyakit COVID-19.

Ini ditujukan untuk digunakan di dalam situasi yang tidak mengancam nyawa, seperti bagi seorang pesakit yang memerlukan bantuan pernafasan tetapi tidak memerlukan sokongan ventilasi invasif berdasarkan kepada protokol perubatan standard.

Maklumat mengenai The Heath Bank

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

The Health Bank (THB) adalah sebuah syarikat pengurusan kesihatan global yang berteknologi tinggi yang menawarkan kepada individu, keluarga, dan perbadanan dengan pelbagai perkhidmatan hospital maya untuk menyokong dan menguruskan kesihatan dan kesejahteraan mereka.

Dengan satu tumpuan yang kuat kepada pencegahan dan kesejahteraan, kami memberi kuasa kepada anggota kami untuk bersikap proaktif di dalam mencapai dan mengekalkan satu gaya hidup yang sihat, dan pada masa yang sama mencegah kesakitan dan penyakit, melalui program ketepatan perubatan dan tele-pemantauan kami.

Kepakaran kami di dalam penyampaian penjagaan kesihatan yang diperibadikan menawarkan ketenangan fikiran kepada anggota dan orang yang mereka sayangi ketika menghadapi sebarang cabaran penjagaan kesihatan yang kronik atau akut, tidak kira betapa kompleksnya.

Maklumat mengenai Nanotronics Health, LLC

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nanotronics Health, LLC, adalah sebuah anak syarikat bagi dan dikuasakan oleh Nanotronics.

Syarikat itu menggunakan Kawalan Kilang Pintar (IFC) untuk membina dan meningkatkan peralatan perubatan yang berpatutan, mudah diakses dan direka dengan baik. Produk pertama kami, nHale, sebuah ventilator bukan invasif, diilham, dibina, dan memperolehi Keizinan Penggunaan Kecemasan oleh FDA dalam tempoh 90 hari untuk merawat pesakit yang menderita daripada COVID-19.

Setelah mendapat Keizinan Penggunaan Kecemasan, Nanotronics Health, LLC, dengan segera mula menghasilkan dan menghantar peranti.

Maklumat mengenai nHale

nHale™ adalah sebuah peralatan tekanan udara positif dua tahap untuk menyokong terapi respiratori untuk pernafasan secara spontan bagi orang dewasa yang mempunyai berat badan lebih dari 30kg yang menderita daripada penyakit COVID-19.

Ia adalah sebuah ventilator bukan invasif yang direka untuk digunakan di dalam situasi yang tidak mengancam nyawa, bagi pesakit yang bernafas secara spontan, seperti seorang pesakit yang memerlukan bantuan pernafasan tetapi tidak memerlukan sokongan ventilasi invasif berdasarkan kepada protokol perubatan standard.

Mesin itu digunakan di dalam kemudahan penjagaan kesihatan tradisional (contohnya, hospital, kemudahan tempat tinggal yang dibantu, rumah penjagaan) dan juga ruang yang diubah untuk merawat sebilangan besar pesakit COVID-19 (contohnya, pusat konvensyen, asrama universiti, motel, dll.). nHale juga ditujukan untuk digunakan di dalam persekitaran rumah dengan preskripsi seorang doktor.

Oksigen tambahan boleh digunakan dengan peralatan nHale™ itu untuk meningkatkan kepekatan oksigen bagi aliran udara yang disampaikan kepada pesakit hanya apabila ditetapkan dan dilatih oleh seorang profesional perubatan yang berkelayakan. Amaran itu harus dipatuhi semasa menggunakan oksigen tambahan dengan peranti nHale.

Nanotronics Health LLC, sebuah anak syarikat Nanotronics, menggunakan kepakaran dalaman Nanotronics yang mendalam, yang menggabungkan AI termaju, Kawalan Kilang Pintar (IFC), dan kejuruteraan yang canggih untuk membina sebuah mesin yang mudah dihasilkan pada skala dan dengan kos yang rendah untuk meningkatkan akses bagi semua orang Amerika. nHale direka untuk keselesaan dan kemudahan penggunaan dengan kemudahan satu butang.

nHale telah disahkan oleh FDA di bawah satu Keizinan Penggunaan Kecemasan [EUA]; nHale dibenarkan hanya selama tempoh durasi pengisytiharan itu bahawa keadaan yang wujud membenarkan keizinan bagi penggunaan kecemasan bagi peranti itu; nHale belum dilepas atau diluluskan oleh FDA.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

nHale adalah sebuah tanda perniagaan bagi Nanotronics di Amerika Syarikat yang boleh didapati di nanotronics.co/nhale.

About Author:

Leave a Reply